آیا مادران باردار واکسن کرونا بزنند؟-راهبرد معاصر

آیا مادران باردار واکسن کرونا بزنند؟

 بارداری در دوران کرونا و آسیب های کرونا در بارداری این دغدغه را برای مادران باردار ایجاد کرده است آیا  آنها اجازه تزریق واکسن کرونا دارند یا نه.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - 2021 May 16
کد خبر: ۸۸۱۵۷

به گزارش راهبرد معاصر آسیب های کرونا در بارداری یکی از دغدغه های مهم مادران باردار است. در شرایطی که گروه های مختلف مردم با توجه به اولویت های اعلام شده نسبت به تزریق واکسن کرونا اقدام می کنند این سوال در ذهن مادران باردار ایجاد شده است که واکسن کرونا دربارداری الزامی است یا نه. مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این دغدغه گفته است واکسن های کنونی کرونا برای مادران باردار، مادران شیرده و تمامی افراد زیر 18 سال مناسب نیست و آنها باید منتظر واکسن ویژه خود باشند. بنابراین مادران باردار است نباید واکسن کرونا دریافت کنند.  علاوه بر این مسعود مردانی عضو ستاد ملی مقابله با کرونا نیز در این باره گفته است واکسیناسیون به زنان باردار توصیه نیم شود چرا که امکان ابتلای جنین به کرونا وجود دارد.

 

کرونا در بارداری

تزریق واکسن کرونا برای مادران باردار

دکتر محمدجعفر صادقی مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: طبق دستورالعمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تزریق واکسن کرونا به افراد بالای ۱۸ سال تمام به ترتیب اولویت‌بندی صورت گرفته، انجام می‌شود.وی بیان کرد: بیماران خاص و صعب‌العلاج هم از قانون حداقل سن برای تزریق مستثنی نیستند.مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماری‌های واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که مطالعاتی در خصوص کاهش ۶ ساله سن تزریق واکسن کرونا از ۱۸ سال به ۱۲ سال در سطح دنیا در حال انجام است، تأکید کرد: سازمان بهداشت جهانی به تازگی مباحثی را طبق مطالعات صورت گرفته فعالان حوزه سلامت با مسوولان این حوزه در کشورهای مختلف از جمله ایران در خصوص تولید واکسن جدید کرونا، ویژه گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال مطرح کرده است تا در صورت تأیید نهایی روی تولید این نوع واکسن به‌طور جدی کار شود.

ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ میلادی (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد.ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده می شد؛ اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ میلادی (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

 

واکسن کرونا دربارداری

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه همه‌گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد؛ اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند. در بسیاری از کشورها در حال حاضر این ویروس شیوع دارد.

امکان ابتلای جنین به کرونا

مسعود مردانی، عضو ستاد مقابله با کرونا درباره ابتلای زنان باردار به بیماری کووید ۱۹ به خبرنگار برنا گفت: زنان باردار  همچون دیگر افراد جامعه در معرض خطر ابتلا به کووید ۱۹ هستند. برای کادر درمان مسئله ابتلای زنان باردار به بیماری کرونا به شکل خاص بررسی می‌شود. این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت اولویتی برای ابتلای زنان باردار به کرونا لحاظ نکرده بود. هرچند هم اکنون زنان باردار جزو گروه‌های خاص محسوب می‌شوند.

او افزود: باید به زنان باردار  مبتلا به کرونا توجه ویژه کرد، چون امکان ابتلای جنین به کرونا وجود دارد، اما میزان ابتلا به شدت اندک است.

 این عضو ستاد مقابله با کرونا درباره  تاثیر ابتلای کرونای مادر و سرایت آن به جنین  و تاثیر آن در روند رشد جنین نیز تاکید کرد: امکان تاثیرگذاری کرونا در روند رشد جنین وجود دارد، اما انتقال کرونا از مادر به جنین اندک است. با این تفاسیر زنان باردار باید حتی الامکان از تردد در اماکن پرجمعیت، تجمع‌ها، سفر و ... پرهیز کنند و رعایت پروتکل‌های بهداشت همچون زدن ماسک، شستن دست و رعایت فاصله اجتماعی را در اولویت اقدامات قرار دهند.

 

واکسیناسیون زنان باردار

واکسیناسیون زنان باردار انجام نمی‌شود

مردانی درباره واکسیناسیون زنان باردار ادامه داد: هنوز در سازمان جهانی بهداشت ایمنی واکسن کرونا تایید نشده است، طبیعتا واکسیناسیون زنان باردار توصیه نمی‌شود.  در شرایط کنونی گروه‌های خاص همچون سالمندان، مبتلایان به بیماری‌های  در اولویت تزریق واکسن هستند. تاکنون در کشور بسیاری از زنان باردار در اولویت تزریق واکسن قرار نگرفته‌اند، اما بعد از تایید ایمنی واکسن از سوی سازمان بهداشت جهانی زنان باردار هم تحت واکسیناسیون قرار می‌گیرند.

 

زنان باردار بعد از ابتلا به کرونا چکار کنند؟

این عضو ستاد مقابله با کرونا درباره اولین اقدام برای زن باردار در صورت ابتلا به کرونا گفت: فرد باردار در گام نخست در صورت ابتلا با پزشک معالج خود مشورت کند. در منزل قرنطینه شود و در صورت مشاهده علائم خطر همچون سرفه، تنگی نفس، درد در قفصه سینه، تب  و ... برای بستری به مراکز درمانی مراجعه کند.

 

علائم کرونا

 

میزان ابتلای زنان باردار به کرونا فراوان است

او درباره میزان ابتلای زنان باردار به کرونا عنوان کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده میزان ابتلای زنان باردار به کرونا فراوان بوده است. هرچند اغلب آنها بهبود یافته و مرخص شده‌اند.

 

سقط جنین برای زنان باردار  مبتلا به کرونا توصیه نمی‌شود

مردانی درباره امکان سقط جنین در صورت ابتلا به کرونای مادر نیز افزود: سقط جنین برای زنان مبتلا به کرونا توصیه نمی‌شود.

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده